X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:13 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Градишка- Акција Заштитимо дјецу у саобраћају (ВИДЕО)

У оквиру реализације републичке акције Заштитимо дјецу у саобраћају, полицијски службеници Полицијске управе Градишка у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске, одржали су у Новој Тополи и Разбоју Лијевчанском, у општини Србац, предавање и показне вјежбе најмлађим основцима о безбједном кретању у саобраћају.
Дјеца у саобраћају - Фото: РТРС
Дјеца у саобраћајуФото: РТРС

Путем едукативних филмова ученицима другог разреда приказана су основна правила у саобраћају која они заједно са родитељима морају поштовати на путу од куће до школе.

Безбједност ученика у непосредној близини школских објеката додатно је повећана увођењем школских саобраћаних патрола.

Марко Панић, помоћник командира Станице полиције за безбједност саобраћаја Градишка, каже да је десет ученика у оквиру пилот пројекта обучено у Новој Тополи. Они су положили стручни испит, а школа им је дала легитимације чланова школске саобраћајне патроле.

Ученица Дајана Ракар каже да су учили како да се понашају у саобраћају, те како да безбједно прелазе пут и остала правила.

Едукативне акције проведене у претходном периоду биле су успјешне. У протеклој школској години на подручју Полицијске управа Градишка регистрована је само једна саобраћајна несрећа у којој је један ученик лакше повријеђен.