latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:15 | Аутор: РТРС

Шуме Српске траже документацију о случају Латиновића

Јавно предузеће "Шуме Републике Српске" затражило је од Шумског газдинства "Оштрељ-Дринић" да достави комплетну документацију у вези са случајем радника Зорана Латиновића, који је раније почео штрајк глађу тврдећи да му је пословодство смањило коефицијент за обрачун плате за 50 одсто.
Зоран Латиновић - Фото: blic.rs
Зоран ЛатиновићФото: blic.rs

Из "Шума Српске" су навели да ће се о овом случају више знати након увида у ту документацију те напоменули да се Латиновић до данас није обратио Управи предузећа са захтјевом за заштиту права из радног односа. Распоред радника у оквиру организационих дијелова "Шума" у надлежности је директора организационих дијелова, у складу са актима овог јавног предузећа, наводе из "Шума".

Из Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске раније је саопштено да Латиновић наставља штрајк глађу, иако је изложен појачаним притисцима. У овом синдикату истичу да је против Латиновића, у његовом одсуству, вођен и дисциплински поступак, те да су његовој породици упућене бројне пријетње зато што је одбио да постане члан "жутог синдиката", који је у овом предузећу, како тврде, основан на иницијативу послодавца.

Извор: СРНА