latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:26 | Аутор: РТРС

Градишка - Уведене нове абдоминалне операције за пацијенте из Српске

Болница Градишка почела је са пружањем специјалних услуга из области абдоминалне хирургије свим осигураницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске, саопштено је из ове здравствене установе.
Градишка - Општа болница (Фото:EuroBlic / RAS Srbija) -
Градишка - Општа болница (Фото:EuroBlic / RAS Srbija)

"Први пут на територији Републике Српске омогућено је право пацијентима да добију врхунске хируршке услуге које у Болници Градишка изводи експерт из абдоминалне хирургије из Новог Сада Александар Глуховић", наводи се у саопштењу.

У програму се изводе радикалне операције карцинома желуца и горњег абдомена, сложене операције на жучним каналима, радикалне операције на панкреасу, радикалне операције узнапредовалих карцинома мале карлице /абдоминалне, гинеколошке и уролошке етиологије/, операције код проширеног карцинома дебелог цријева и лапароскопске операције дебелог цријева.

Операције се, како се наводи, изводе кориштењем просторних и кадровских ресурса Болнице Градишка, уз активно учешће хируршког и анестезиолошког тима те болнице.

У саопштењу се наводи да се пацијент може јавити на преглед у хируршку амбуланту Болнице Градишка, гдје се обавља први физикални преглед и увид у постојећу медицинску документацију, након чега пацијента и медицинску документацију прегледа трочлана комисија хирурга Болнице Градишка.

"Уколико се комисијски утврди да пацијент има индикацију за неки од оперативних захвата, медицинска документација се упућује у Фонд здравственог осигурања Републике Српске, гдје се одлучује о давању сагласности за оперативни захват", додаје се у саопштењу.

Ове услуге омогућене су у складу са потписаним анексом уговора о регулисању међусобних односа приликом пружања болничких здравствених услуга осигураним лицима са Фондом здравственог осигурања Републике Српске, уз сагласност републичког Министарства здравља и социјалне заштите.

Из Болнице наводе да се прецизније информације могу добити у хируршкој амбуланти Болнице Градишка на телефон 051-810-634 и управи Болнице на телефон 051-810-602.

Извор: Срна