X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/09/2017 |  14:05 | Аутор: РТРС

Октобарски правнички дани - тема "Изградња и функционисање правног система"

Четрнаесто Савјетовање "Октобарски правнички дани", у организацији Удружења правника Републике Српске и Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, са суорганизаторима, под сталном темом "Изградња и функционисање правног система", a под покровитељством Владе, односно Министарства правде Републике Српске, биће одржано на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, 06. и 07. октобра 2017. године са почетком рада у 10,00 часова.
"Октобарски правнички дани" у Бањалуци (Архив) - Фото: РТРС
"Октобарски правнички дани" у Бањалуци (Архив)Фото: РТРС

За Четрнаесто Савјетовање, у оквиру часописа "Правна ријеч" биће штампан Зборник радова из свих грана права и са обрађеним бројним актуелним правним питањима од стране истакнутих научних и стручних радника и правних практичара из Републике Српске, Босне и Херцеговине и иностранства.

Савјетовање ће радити у шест катедри: државноправна, управноправна и радноправна; грађанскоправна; привредноправна; међународноправна и кривичноправна катедра.

Очекује се да ће и на наредном Савјетовању учествовати велики број правника из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, као и из других земаља у окружењу и свијету. Тиме, Савјетовање након деценије свог успјешног постојања и остваривањем своје мисије се потврђује као облик сталног образовања правника запослених у правосуђу, управи, адвокатури, привреди, друштвеним дјелатностима и другим областима рада и живота.

Првог радног дана одржаће се промоција књиге "БЕСЈЕДЕ – ПРИЛОГ АФИРМАЦИЈИ НАУКЕ И УМЈЕТНОСТИ" аутора академика проф. др Рајка Кузмановића, предсједника Академије наука и умјетности Републике Српске и предсједника Удружења правника Републике Српске.

У току Савјетовања биће организован "Правнички час" посвећен Марку Арсовићу, угледном правнику, судији и адвокату и "Правничко вече" за учеснике Савјетовања као и друге активности.