latinica  ћирилица
12/09/2017 |  14:07 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Келеминец поново палио примјерке "Новости"

Предсједник проусташке Аутохтоне – Хрватске странке права други пут за десет дана палио је примјерке српског недјељника "Новости". Келеминец се поново обрушио на Милорада Пуповца, издавача "Новости", против кога је поднио кривичну пријаву.

 Келеминец је овај пут спалио два примјерка, а акцију је извео поводом кривичне пријаве коју је због "подстицања на тероризам и ширења национално-етничке мржње" подигао против издавача Новости, преноси тај српски недјељник.

Како је потврдио новинарима, због готово идентичне акције коју је на истом мјесту извео прије десет дана, полиција га је позвала на разговор током којег их је обавијестио да Новости није палио на јавној површини, већ у "пригодној кантици".

Скуп на ком се окупило десет Келеминчевих присталица прошао је без узвикивања усташког поздрава "За дом спремни", с којим је, додуше, завршен А–ХСП-ов позив новинарима на конференцију за медије.

Келеминец се поново обрушио на Милорада Пуповца, издавача Новости, против кога је поднио кривичну пријаву.

"Ја сам патриота који је 1991. бранио Хрватску, а Пуповчева страна нас назива усташама. Прво се спроводио 'САНУ 1', а сада се преко Пуповца спроводи 'САНУ 2'... Прошли пут смо спалили Новости јер насловнице 'Лијeпа наша лијепо гори' и 'Жаримо и палимо' представљају терористички чин и ширење национално-етничке мржње. Због тога смо данас поднијели кривичну пријаву", рекао је Келеминец.

Према његовим ријечима, спаљивање је била порука власти у Хрватској да престане да финансира Новости јер то "није лист српске мањине, него Новости од фераловаца, који су увијек били против хрватске државе".

"СДСС и СНВ хрватску државу и народ проглашавају геноцидним и тврде да је Хрватска злочиначка... срамота је од Пленковића што коалира с особом која мрзи Хрватску и наше поздраве, али нису му мрске наше куне", додао је он.

"Ја се полиције, закона и правде не бојим. Али спроводити великосрпску политику коју тражи 'мали Слобо Дачић' (Ивица Дачић), који је био десна рука Милошевићу у агресији... Ако они мене због тога буду прогонили, ја ћу бити сретан", рекао је Келеминец уз напомену како и сам има 'пријатеље Србе'.

Једном од њих, Николи Кркљеши, кога је представио као пензионисаног новинара из Ријеке, препустио је и ријеч.

"Након првог спаљивања на овоме мјесту донио сам одлуку да дођем из Загреб и дам своју подршку онима који пале недјељник Новости... Ово што Новости пишу не иде у прилог српском народу ни у Ријеци ни другде, али ни хрватском народу", додао је Келеминчев симпатизер.

Иако је и данашњи скуп А–ХСП-а обезбјеђивала полиција, која је снимала читав догађај, није интервенисала па је Келеминец, овај пут уз помоћ Кркљеша, још једном неометано обавио спаљивање, закључује се у тексту магазина СНВ-а.

Извор: portalnovosti.com, РТС