latinica  ћирилица
12/09/2017 |  15:54 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

Обиљежено 17 година од оснивања полиције Брчко дистрикта

Полиција Брчко дистрикта данас је свечаном церемонијом обиљежила 17 година од оснивања, у присуству многобројних грађана, представника законодавне и извршне власти, те шефова полицијских агенција БиХ.
Брчко - обиљежавање годишњице полиције Брчко дитрикта - Фото: СРНА
Брчко - обиљежавање годишњице полиције Брчко дитриктаФото: СРНА

Шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић рекао је да резултати остварени током 17 година постојања полиције најбоље говоре о њеном раду, те истакао да, према статистици, стопа криминалитета од оснивања опада из дана у дан.

"Све успјешно завршене акције које је полиција Брчко дистрикта спровела, како на на нивоу БиХ, тако и на регионалном, најбоље говоре о нама", нагласио је Писић.

Представницима ентитетских и кантоналних министарстава, шефовима полицијских агенција и другим званицама које су присуствовале данашњој свечаности, додијељене су захвалнице за сарадњу, а сви они су у обраћањима похвалили рад полиције Брчко дистрикта.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је да је сарадња са Полицијом Брчко дистрикта изузетна.

"Рјешавали смо многе случајеве заједно, крађе, разбојништва, недозвољену производњу и промет опојних дрога, а редовно размјењујемо и информације када је ријеч о превенцији и борби против тероризма", нагласио је Ћулум.

Градоначелник Брчког Синиша Милић истакао је да је Влада посљедњих година пружила значајну подршку раду полиције, и наставиће то да чини, свјесна значаја доброг функционисања овог органа, заслужног за успостављање реда и мира.

У вези са питањем пресељења полиције у новоизграђени објекат које је најављено за фебруар прошле године, Милић је навео да су у току преговори са УНДП-ом, који је реализатор тог пројекта, а који дијелом финансира Европска комисија, а дијелом Влада дистрикта.

"На путу смо да ријешимо проблеме који су били препрека за предају објекта на употребу, те очекујемо да ће се то десити до краја ове године", рекао је Милић.

Данашња церемонија завршила је дефилеом брчанских полицајаца кроз центар града.

Извор: СРНА