latinica  ћирилица
12/09/2017 |  20:38 ⇒ 13/09/2017 | 08:11 | Аутор: РТРС

Саши Мирковићу одређен једномјесечни притвор

Основни суд у Зајечару одредио је притвор до 30 дана бившем предсједнику Скупштине општине Зајечар Саши Мирковићу, осумњиченом да је злоупотребом службеног положаја оштетио градски буџета за скоро 14 милиона динара.
Саша Мирковић (фото:V. Lalić / RAS Srbija) -
Саша Мирковић (фото:V. Lalić / RAS Srbija)

Мирковићу је притвор одређен због бојазни да ће у току истраге утицати на свједоке, рекао је његов бранилац Милош Лекић Тањугу.

За сада није познато да ли је притвор одређен и Милени Трајковић, која је била ухапшена заједно са Мирковићем и за коју је тужилаштво, такође, данас предложило одређивање притвора.

У овом случају полиција је против пјевача Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас, лица чији су иницијали Д.П, те Мирковића поднијела тужилаштву кривичне пријаве због сумње да су оштетили Фудбалски клуб "Тимок" из Зајечара за 20.944.000 динара.

Вуксановић и Д.П. нису ухапшени и против њих ће бити вођен редован кривични поступак.

Зајечарска полиција је јуче саопштила да је Трајковићева ухапшена због сумње да је од септембра до децембра 2013. године, прекорачивши границе својих овлашћења, уговорила набавку робе у вредности од око 14 милиона динара, без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

Мирковић је осумњичен да је усмено наложио Трајковићевој да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама.

Против Мирковића, Вуксановића и Д.П. поднесена је кривична пријава због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица јер су од августа 2013. године до фебруара 2015. године ради стицања противправне имовинске користи за "Тимочку телевизију и радио" закључили уговор о пословној сарадњи штетан по Фудбалски клуб "Тимок".

На основу тог уговора, "Тимок" је сукцесивно уплатио "Тимочкој ТВ и радију" 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања.

Од ове суме дио новца од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах је пребачен на рачун привредног друштва "Беотон Р" из Бора, чији је власник Мирковић, иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући за преносе утакмица.

Осумњичени су на тај начин, за овај износ оштетили Фудбалски клуб "Тимок", а "Тимочкој ТВ и радију" и "Беотону Р" прибавили имовинску корист, саопштено је из МУП-а.

Извор: СРНА