latinica  ћирилица
13/09/2017 |  10:51 ⇒ 13:13 | Аутор: РТРС

Да се од пољопривреде може добро живјети потврђује примјер породице Бркић (ВИДЕО)

Да се и од пољопривреде може добро живјети потврђује примјер породице Бркић из Блатне код Новог Града.
Производња млијека - Фото: РТРС
Производња млијекаФото: РТРС

Бркићи се баве производњом млијека и у томе су за сада успјешни. Саградили су нову кућу и шталу, набавили неопходну механизацију.

Већ шеснаест година породица Милана Бркића из Блатне бави се производњом млијека. Имају двадесет музних крава и дневно испоруче 350 литара млијека.

- Направио сам шталу, силажнике, ђубренике, машине куповао. Стално има улагања на селу. Обрађујем своје сто дунума и туђе око 150 дунума - истакао је Бркић.

Милану у послу помажу синови Горан који је студент криминалистике и Зоран који похађа четврти разред средње школе,те супруга Гордана. Слога је, кажу, најбитнија.

- Није тешко, мора се радити, без рада нема напретка. Није битно шта се ради, битно је да се ради - рекао је Горан Бркић.

- У сезони када је сјетва, жетва и тако онда је мало теже, али када је зима није тешко. Трактор возим, орем,возим ђубар, балирам,све радим - додао је Зоран Бркић.

Иако су многи Миланови рођаци и комшије у потрази за бољим животом отишли на рад у Италију и Њемачку Милан је одлучио да на властитом имању покуша да обезбиједи егзистенцију својој породици.

- Ја сам могао отићи, имам и сада гдје отићи,али још нећу одавде. Ту сам остао - изјавио је Милан Бркић.

Синовима је омогућио да се школују. На њима је, каже, када заврше школу да се опредијеле да ли да наставе овај посао на селу или да потраже посао за који су се школовали.