latinica  ћирилица
13/09/2017 |  15:12 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

СНСД - СзП кренуо у најопаснију авантуру до сада, рушење Републике Српске

Савез независних социјалдемократа упозорио је да је насилним прекидом рада Народне скупштине Републике Српске Савез за промјене кренуо у најопаснију авантуру до сада - рушење парламентарне демократије, а тиме и Републике Српске.
СНСД -
СНСД

"Овај, до сада, невиђен акт насиља према демократији, потврдио је да њихово дјеловање није ни опозиционио, ни алтернативно, ни идеолошко и што је најважније - све што раде, раде без подршке јавности, која је прије само годину дана на локалним изборима у Републици Српској рекла шта мисли о њиховом дјеловању", истиче се у саопштењу.

Из СНСД-а наглашавају да су "акцију насилног заузимања парламента осмислили дио политичког Сарајева, екипа Џорџа Сороша и његовог референта Брајана Хојт Јиа, која је стигла у Републику Српску, и добро позната амбасада у Сарајеву".

"Политичко Сарајево жели да уништи Републику Српску, особље амбасаде жели да уништи Милорада Додика и СНСД. Шта желе СДС, ПДП и НДП? Пошто немају продршку јавности, и то им је очито стављено до знања, предложено им је да крену у рушење најважнијег мјеста у држави - Народне скупштине", наводи се у саопштењу.

СНСД позива све опозиционе посланике у Народној скупштини Републике Српске да се окану авантура и врате у оквире нормалног понашања и парламентарној дискусији из које је увијек као побједник излазила Републике Српске, ма ко био власт или опозиција.

"Све друго удаљава нас од основног циља - очувања државе и њених демократских институција", поручили су из СНСД-а.

Извор: Срна