latinica  ћирилица
14/09/2017 |  09:48 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Донаторско вече у Београду, промоција футсал клуба "Српска" (ВИДЕО)

У Београду је одржано донаторско вече у организацији завичајног удружења Дрина Уна, поводом промоције футсал клуба Српска, који игра другу лигу у футсалу Србије, а састављен је од играча поријеклом из Републике Српске.
Дрес футсал клуба "Српска" - Фото: РТРС
Дрес футсал клуба "Српска"Фото: РТРС

Циљ донаторске вечери завичајног удружења Дрина Уна била је помоћ младим спортистима Републике Српске, као и подршка на њиховом путу за прву лигу, па и излазак на међународну сцену.

"Званично смо ушли у другу футсал лигу Србије. Није нам циљ ту да останемо, већ да уђемо у виши ранг такмичења, а потом да пробамо да се изборимо да играмо у Европи и на неким свјетским турнирима", рекао је предсједник клуба , Бојан Боровчанин.

Иако је конкуренција јака, из футсал клуба "Српска" поручују да су спремни за најтеже изазове.

"Што се тиче ривала, све екипе смо озбиљно изанализирали. Ради се о професионалним тимовима који иза себе имају градове и системе. Ипак, ми смо спремни да се такмичимо и покажемо знање и квалитет", навео је директор клуба Бошко Васиљевић.

Оснивање клуба "Српска" и њихово такмичење у новом првенству представља зачетак стварања једног новог и патриотског тима. Циљ је да се овом екипом, осим највиших спортских амбиција, представе праве вриједности српске омладине.