latinica  ћирилица
14/09/2017 |  11:14 | Аутор: РТРС

Пуштени на слободу привредени секретари Црвеног крста

Секретари одјељења Црвеног крста Србије Зећир Зурапи из Драгаша, Света Живић из Грачанице и Милосав Дашић из Гораждевца, који су приведени због сумње да на терену врше попис становништва, послије саслушања у полицијским станицама пуштени су на слободу.
Косовска Митровица (Фото: FB/Косовска Митровица) -
Косовска Митровица (Фото: FB/Косовска Митровица)

Они су приведени јуче, а у полицијској станици у Пећи јутрос је на саслушању предсједник привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић, који се тамо јавио по налогу полиције, рекли су извори из Гораждевца.

- Током јучерашње акције припадника РОСУ, у одјељењима Црвеног крста у овим општинама заплијењена је документација и одузети печати - рекао је координатор Црвеног крста Србије за Косово и Метохију Драгиша Мурганић.

Он је додао да је РОСУ извела акцију да би заплијенила документацију коју је Црвени крст у посљедњих десетак дана сачињавао на терену ради утврђивања прецизног броја корисника социјалне помоћи.

- Сваке године спроводимо акцију на терену, јер је велики број нових корисника који траже неку од социјалне помоћи. Ово је крајње неприхватљива акција косовске полиције - истакао је Мурганић, и додао, да је на тај начин угрожено функционисање Одјељења Црвеног крста Србије на Косову и Метохији.

Извор: СРНА