latinica  ћирилица
14/09/2017 |  11:57 | Аутор: РТРС

Роналдо: Лига шампиона је Реалово такмичење

Реал, једини тим са одбрањеним трофејом Лиге шампиона од новог формата, поход на хет-трик започео је рутинским тријумфом над кипарским прваком на Сантијаго Бернабеуу.

Званично најбољи фудбалер свијета Кристијано Роналдо, стријелац два гола у побједи Реала над АПОЕЛ-ом (3:0), упозорио је ривале широм Европе да је Лига шампиона такмичење у којем је мадридски клуб доминантан.

- Била је то утакмица коју смо морали да побиједимо. Играли смо на свом терену и жељели смо најбољи старт Лиге шампиона. Дјеловали смо добро, могли смо да постигнемо још неки погодак, али на крају смо дошли до доброг резултата. Задовољан сам како је све изгледало - рекао је Роналдо, рекордер тог такмичења са 107 голова.

Португалац, без устезања, у новој сезони Лиге шампиона очекује да Реал опет буде на врху, 13. пут у клупској историји, а четврти у пет година.

- Наравно да је циљ да освојимо пехар. Лига шампиона је Реалово такмичење и желимо опет да будемо најбољи. Далек је пут и идемо од меча до меча - навео је Роналдо.

Поред Реала и АПОЕЛ-а, у истој групи Тотенхем је у Лондону савладао Борусију из Дортмунда 3:1.

Извор: Танјуг