latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:55 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Од 22. децембра авионска линија Гетеборг-Бањалука-Подгорица

Авионска линија Гетеборг-Бањалука-Подгорица биће покренута 22. децембра ове године, најавили су Неђо Трнинић министар саобраћаја и веза и Мирослав Јањић директор “Аеродрома Републике Српске“.
Трнинић и Јањић (архив) - Фото: СРНА
Трнинић и Јањић (архив)Фото: СРНА

Трнинић је додао да је у плану један лет седмично и да ће након тога, у складу с интересом, бити уведен још један лет седмично. Како је појаснио, не ради се о авионској компанији, већ о туроператеру из Шведске, али су истакли да за сада не могу говорити о имену конкретног оператера.

Министар је рекао да се одустало од искључивог фокусирања на редовне авиолиније и да ће се аеродром убудуће оријентисати и на нискобуџетне компаније. Трнинић је рекао да је због пропуста српских представника у Савјету минстара БиХ дошло до прекида карго саобраћаја са аеродрома Бањалука и пребацивање на аеродром Тузли.

Јањић је нагласио да је у току израда студије изводљивости ради изградње аеродрома у Требињу а који би, како је појаснио, био прилагођен потребама тог краја и равномјерног развоја авиосаобраћаја на територији цијеле Републике Српске.

Извор. Независне новине