latinica  ћирилица
14/09/2017 |  14:04 | Аутор: РТРС

Бањалука - Нови Сад: Размјена позитивних искустава и добрих пракси

Градови Бањалука и Нови Сад имају велике потенцијале када је ријеч о примјени различитих модела у функционисању виталних сегмената управе, а размјена искустава представља добру праксу за оба града, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Делегација начелника више одјељења Градске управе Бањалука данас је у посјети колегама у Новом Саду, са којима су разговарали о размјени позитивних искустава и добрих пракси у своме раду.

Из Градске управе наводе да су послије заједничког пријема и састанка услиједили појединачни разговори ресорних начелника, на којима је било ријечи о конкретним пословима и проблемима.

"Нови Сад и Љубљана су двије локалне заједнице које су по величини, броју становника и другим параметрима сличне нама. Због тога смо данас посјетили колеге у Новом Саду како би са њима разговарали о пословима и проблемима за које смо ми заинтересовани, али и пренијели им наша искуства из неких ствари које их интересују", истакао је вршилац дужности начелника Одјељења за саобраћај Славиша Сандић.

У делегацији града Бањалука су, осим Сандића, вршиоци дужности начелника одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић, комуналне послове Петар Билчар и општу управу Сања Павловић, те шеф Одсјека за стратешко планирање, јавно приватно-партнерство и припрему пројеката Војин Марић.

Извор: СРНА