latinica  ћирилица
14/09/2017 |  14:38 | Аутор: РТРС

Шукало поднио пријаву против министра Лукача

Члан Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Адам Шукало поднио је данас Полицијској управи Бањалука пријаву за угрожавање личне безбједности против министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача.
Адам Шукало - Фото: СРНА
Адам ШукалоФото: СРНА

Он је рекао новинарима да се одлучио да пријави министра Лукача јер му је јуче у згради Народне скупштине упутио тешке пријетње.

Шукало тврди да му је министар Лукач тада рекао да је Народна скупштина Републике Српске прављена крвљу и да ће се крвљу бранити, да ће га спријечити да сруши институције Српске и да му је познато ко је наредио рушење републичких институција.

Члан клуба посланика ПДП-а Шукало је рекао да је лично спреман да у Министарству унутрашњих послова Српске и у Посебном одјељењу Републичког тужилаштва већ данас да изјаву о овим тешким квалификацијама о почињеним кривичним дјелима покушаја државног удара опозиције у Републици Српској.

"Желимо да раскринкамо сву ту причу. Неће више у Републици Српској Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Драган Лукач и Ненад Стевандић оптуживати опозицију за тешка кривична дјела нарушавање уставно-правног поретка без икаквих доказа", каже Шукало.

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске блокирали су јуче рад највише законодавне институције, јер није постигнут договор на сједници скупштинског Колегијума о разматрању ревизорских извјештаја.

Они су стали иза стола за којим сједи скупштинско рукводство и тиме онемогућили одржавање сједнице.

Извор: СРНА