latinica  ћирилица
14/09/2017 |  15:38 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Невесиње добило Друштвени центар (ВИДЕО)

У згради општинске управе у Невесињу данас је отворен вишенамјенски Друштвени центар.
Невесиње добило друштвени центар - Фото: РТРС
Невесиње добило друштвени центарФото: РТРС

Општина Невесиње једна је од 24 јединице локалне самоуправе у којима УНДП спроводи пројекат јачања улоге мјесних заједница. Ријеч је о заједничком пројекту шведске и швајцарске владе, у оквиру којег је уређен и опремљен и овај друштвени центар.

Истовремено се спроводе и бројне друге активности, а циљ је да становништво активније користи услуге и могућности мјесних заједница које су њихова спона са локалном управом.

До сада је за шест сеоских мјесних заједница у општини Невесиње у оквиру овог пројекта издвојено 109.000 КМ, а општина је суфинансирала са 40.600 КМ. Нови друштвени центар користиће свима.

- Овај центар ће користити мјесне заједнице, невладин сектор, а прилагођен је и особама са инвалидитетом - рекао је начелник општине Миленко Авдаловић.

У Невесињу се уређује и инфраструктура- путеви и водоводи, све мјесне заједнице добиле су и модерну информатичку опрему, а све у циљу интензивнијег повезивања мјесних заједница и општине, каже Маида Ганибеговић, водитељка пројекта испред УНДП.

Кроз одржане форуме становници мјесних заједница, које су обухваћене програмом, могли су да делегирају пројекте који су значајни за ту средину.

За финансирање сличних пројеката у 24 локалне заједнице у Босни и Херцеговини посредством УНДП укупно је издвојено 14,5 милиона КМ.