latinica  ћирилица
14/09/2017 |  16:38 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Сутра свечано отварање манифестације "Дани Српске у Србији"

Предсједник Републике Српске господин Милорад Додик сутра ће у Народном позоришту у Београду, у 18 сати, у присуству високих званица Србије, Републике Српске и дипломатског кора, свечано отворити пету манифестацију “Дани Српске у Србији“.
Дани Српске у Србији  (Фото: Tanjug/ Милутин Марковић) -
Дани Српске у Србији (Фото: Tanjug/ Милутин Марковић)

Стваралачки сусрет Српске и Србије пригодном бесједом поздравиће предсједник Републике Србије Александар Вучић.

Скуп у Народном позоришту у Београду благословиће Његова светост патријарх српски господин Иринеј.

Свечаном отварању манифестације “Дани Српске у Србији“ присуствоваће академици, генерали, посланици, истакнути научници и умјетници из Републике Српске и Србије и многе друге угледне званице.

У умјетничком дијелу свечаног отварања глумци из Србије и Републике Српске извешће пригодну једночинку “Трезвено, сабрано и саборно“, према сценарију Вулета Журића и др Нелета Карајлића, који је и режирао ту једночинку.

Прије свечаног отварања манифестације “Дани Српске у Србији“ у Београду ће сутра у 12 сати, на платоу између Београдског излога и Руског цара, министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Предраг Глухаковић отворити презентацију туристичке привреде Републике Српске.

Манифестација “Дани Српске у Србији“, којом Република Српске представља своју привреду, културу, науку, уметност и спорт, а све то и кроз сарадњу са Србијом, имаће ове године 32 програма у 45 извођења са скоро 800 учесника и одвијаће се у двадесет градова и општина Србије.

Извор: Спутњик