latinica  ћирилица
14/09/2017 |  18:48 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Пети дан телефонског терорисања грађана Русије

Више од двадесет хиљада Руса евакуисано је данас након анонимних позива за „минирање“, изјавио је за Спутњик извор у служби за хитне случајеве.
Москва: Евакуација тржног центра Мегаполис  (Фото:sputnik.ru) -
Москва: Евакуација тржног центра Мегаполис (Фото:sputnik.ru)

"Телефонске дојаве о постављању експлозивних направа добијене су за 48 објеката у четири града: 34 тржна центра и 14 друштвено важних објеката“, додао је извор.

Талас анонимних позива о „минирању“ разних административних и пословних зграда наставља се пети дан у Русији. Врхунац се догодио 12. и 13. септембра.

У сриједу су пријетње стигле до Москве, односиле су се на 50 објеката у престоници, прије свега на жељезничке станице и велике трговачке центре. Евакуисано је 40.200 особа. У уторак и сриједу у читавој земљи је, због анонимних позива са пријетњама, евакуисано више од 150 хиљада људи са више од 480 објеката. Припадници полиције испитали су све објекте, а пријетња од експлозије није потврђена.

Извор у полицији рекао је за Спутњик да су у хитним оперативним и истражним акцијама добијени подаци да су анонимна саопштења иницирала лица из иностранства повезана са терористичком организацијом ИД.