latinica  ћирилица
14/09/2017 |  18:58 | Аутор: РТРС

Ћамил Дураковић: Једно су Шаровић и Мектић, а друго СДС-ови гуслари на локалном нивоу

Ћамил Дураковић, лидер Покрета Одговор, не крије забринутост ставовима посланика Домовине, који сматрају да треба остати пасиван у тренутку када се ломе копља између власти и опозиције.

Дураковић позива представнике Домовине да буду гласни у својим захтјевима на сједници Народне скупштине Републике Српске. Истовремено је упутио и јасну поруку представницима како СНСД-а, тако и Савеза за промјене.

"Милорад Додик неријетко спомиње "македонски сценариј". Па тамо су легитимне и демократске снаге добиле изборе, срушиле корумпирану власт и данас се обрачунавају са параобавјештајним структурама и остацима режима. У чему је проблем? И још нешто, кључни гласови тамо су били они Албанаца. И ево, ако Савез за промјене хоће да прати такву политику, морају направити мало више у односу према Бошњацима. Признајте босански језик, гарантујте наше уставно право заступљености у Влади, промијените дискриминаторне праксе", истиче Дураковић.

Поручује да је одлазак Милорада Додика послије ове тешке деценије императив.

"Али оно што хоћемо је и да нам тај Савез за промјене каже какву то они промјену нуде? Можда ћу повјеровати Шаровићу или Мектићу који су показали искорак, али требаће много више да нас увјере да нас локални СДС-ови гуслари не желе опет уништити када им се пружи прилика", закључио је Дураковић.

Извор: Кликс