latinica  ћирилица
14/09/2017 |  19:06 | Аутор: РТРС

Шарапова: Моји критичари не знају чињенице

Руска тенисерка Марија Шарапова, која је била суспендована 15 мјесеци због допинга, рекла је данас да не разматра критике, пошто нису засноване на чињеницама.

Шарапова је била суспендована на 15 месеци пошто је признала да је користила забрањену суспстанцу мелдонијум. Она је рекла да је тај лијек узимала због проблема са срцем и да није знала да је на листи забрањених. На терен се вратила у априлу на турниру у Штутгарту, а бројне колеге су је критиковале због узимања недозвољених супстанци.

Такође, тенисерима се није свидјело ни то што су организатори бројних турнира слали Шараповој позивнице за такмичења.

Канадска тенисерка Ежени Бушар била је оштра и рекла да Шарапова више не би требало да се такмичи.

"Она је варалица и мислим да варалицама не би требало да буде дозвољено да се баве било којим спортом", навела је Бушар у априлу.

Шарапова је рекла да није варала и да је цијели скандал сада иза ње.

"Мислим да ти коментари нису засновани на чињеницама и због тога их не разматрам", рекла је Шарапова за Би-Би-Си.

Она се осврнула и на изјаву британског колеге Ендија Мареја, који је рекао да му је чудно што су мелдонијум, који се користи за болести срца, користили бројни спортисти који су у самом врху својих дициплина и спортова.

"Мислим да они не треба да износе мишљење, пошто не знају чињенице. Такве изјаве служе за новинске наслове, а тако се и користе, само за то. Али, ово је моја каријера, суочила сам се са тим, признала грешку, одслужила суспензију и сада сам се вратила", навела је 30-годишња Рускиња.

Она је признала да је направила "велику грешку" што је узела мелдонијум, који је користила од 2006. године из здравствених разлога. Свјетска антидопинг агенција уврстила је мелдонијум 1. јануара 2016. године на листу забрањених.

Шарапова је поновила да није било доказа да је мелдонијум утицао на њене наступе и да због тога није требало да буде суспендована.

Она је данас представила аутобиографију: "Незаустављива, мој досадашњи живот".

Извор: Бета