latinica  ћирилица
17/09/2017 |  16:02 ⇒ 22:30 | Аутор: РТРС

Упознајте прву жену за воланом аутобуса у Српској! (ВИДЕО)

Приједорчанка Драгана Шајиновић доказује да када нешто стварно желите, не постоје препреке да то и остварите.
Драгана Шајиновић - Фото: РТРС
Драгана ШајиновићФото: РТРС

Дјевојчице обично сањају да постану учитељице, пјевачице, докторке, манекенке... Сањају да имају возаче, али Драгана је жељела да сама вози. И то професинално.

- Од дјетињства ме је привлачио волан. Сви су имали своју визију чиме треба да се бавим, али ја сам одлучила да будем возач - каже Драгана.

Нови посао, нови град. Није лако снаћи се и бити прихваћен, нарочито ако вам кажу да је посао резервисан за мушкарце. Ипак, дугогодишње искуство, сигурна рука и љубазност никога не оставља равнодушним.

- Колеге су ме одлично прихватиле, а и послодавци, којима сам посебно захвална на пруженој шанси. Тражила сам посао и у Приједору и у другим мјестима, али нисам добијала шансу, јер су сви сматрали да женско не може радити овај посао. Међутим, у Бањалуци сам коначно добила шансу, а и путници су ме одлично прихватили - прича Драгана.

На западу већ годинама није никаква новост на друму срести женског возача камиона или аутобуса. У Српској је Драгана први женски возач аутобуса.

Драганин колега Данијел Филиповић потврђује да је, возећи камион на западу, често виђао жене- професионалне возаче камиона и аутобуса.

- Међутим, у Бањалуци је ово први случај. Судећи према причама путника, врло успјешан - каже Филиповић.

Иако и сама путује на посао, Драгани то не пада тешко. Поносна је што је остварила свој сан и то искључиво упорношћу. Она је доказ да се неке баријере, чини се, ипак, руше.