latinica  ћирилица
17/09/2017 |  17:55 ⇒ 18/09/2017 | 11:14 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Шпаније освојили бронзу на ЕП

Кошаркаши Шпаније освојили су бронзану медаљу на Евробаскету, побједом над селекцијом Русије са 93:85.
Кошаркаши Шпаније освојили бронзу на ЕП (Фото: fiba.com) -
Кошаркаши Шпаније освојили бронзу на ЕП (Фото: fiba.com)

Шпанци имали вођство и потпуну контролу од самог почетка, па до посљедњих пет минута меча и заслужено ће комплетирати подијум на овогодишњем такмичењу.

"Црвена фурија" није успјела да одбрани титулу освојену прије двије године у Француској, али је наставила успјешни низ на смотрама на "Старом континенту", јер је посљедњи пут без медаље остала 2005. године.

Увертира за велико финале почела је изједначеном борбом, али су се играчи Серђа Скаријола "одлијепили" већ у другом дијелу прве четвртине. Послије 10 минута имали су +8, највише захваљујући Марку Гасолу, а Пау је преузео штафету када је његов брат морао у свлачионицу због блаже повреде коју је зарадио након "уклизавања" Курбанова.

Центар Сан Антонија донио је +17 пред велику паузу, а по повратку Марка наставило се у истом ритму. Пред крај трећег периода Сергеј Базаревич је увео "резервну" поставу која је, изненађујуће, почела да топи предност ривала.

Иако није било Алексеја Шведа на паркету, три минута прије краја смањили су на -5 (76:73), а нешто касније дошли и на посјед минуса. Ипак, неколико јефтиних грешака и промашаја Фридзона коштало их је шансе да направе велики преокрет.

Извор: Б92