latinica  ћирилица
18/09/2017 |  16:00 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

У Врању представљени привредни потенцијали Српске

У Врању су данас, у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", представљени потенцијали Врања и Републике Српске, а градоначелник Слободан Миленковић симболично је, ради успостављања привредне и туристичке сарадње, министру саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трнинићу уручио кључ града.
Дани Српске у Србији (архив) - Фото: РТРС
Дани Српске у Србији (архив)Фото: РТРС

Миленковић је на отварању манифестације рекао да је руководство града Врање јасно поставило циљеве на којима усмјерава активности и на чијем остваривању интензивно ради, истакавши да је паланиран развој свих сегмената привреде, уз истовремено унапређење образовања, прије свега дуалног, улагање у инфраструктуру и стварање услова за инвестиције.

Градоначелник Врања навео је да на територији града послују најуспешнија предузећа, као што су "Алфа плам", "Бритиш американ тобако", "Хемијска индустрија", фабрика обуће "Геокс", велики број успјешних предузетника, а да уз помоћ Владе Србије покушавају да ревиталузују рад препознатњивих компанија "Симпо", "Јумко" и "Заваривач".

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да Српска на манифестацији представља привреду, културу, науку, умјетност и да на тај начин жели да покаже куда у овом тренутку иде и на који начин жели да сарађује са Србијом и цијелим свијетом.

Предсједник Регионалне привредне коморе у Лесковцу Горан Јовић и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић најавили су да ће пружити сву потребну логистику и помоћ у остваривању пословних идеја.

У оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", која се први пут организује у Врању, организована је посјета врањским привредним колективима и културно-историјским знаменитостима, а вечерас од 20.00 часова биће одржан Џез кабаре у Дому војске. Манифестација културног, економског и туристичког карактера "Дани Српске у Србији", која је почела у петак, 15. септембра, у београдском Народном позоришту, биће завршена у четвртак, 21. септембра.

Извор: СРНА