latinica  ћирилица
19/09/2017 |  08:23 | Аутор: РТРС

Успорен саобраћај на локалитету Рабић-Врхови

На дионици Дервента-Шешлије, на локалитету Рабић-Врхови, саобраћај се одвија успорено, наизмјенично једном траком због пресвлачења коловоза.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Радови на овом локалитету трајаће до 25. септембра, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта, због чега је саобраћање теретних возила преусмјерено на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због реконструкције коловоза, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Р-453, на подручју општине Сребреница. Радови ће трајати наредна четири мјесеца.

Са циљем безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном путу М-17.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћања, у трајању од пет до 15 минута, од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, возила због активираног клизишта саобраћају једном траком.

У Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају без ванредних ограничења.

Коловоз је мокар у сјеверозападним крајевима, док се у осталим дијеловима саобраћа по претежно сувом коловозу.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и преко планинских превоја учестали су одрони земље или камења на коловоз.

Возила спорије саобраћају на дионицама гдје се изводе санациони радови - Оџак-Доњи Свилај, Ступари-Кладањ, Симин Хан-Калесија, Живинице-Међаш, Сребреник-Доња Ораховица и Кнежево-Турбе.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА