latinica  ћирилица
19/09/2017 |  12:27 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

У Бањалуци отворено пето игралиште (ВИДЕО)

У фебруару је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић покренуо акцију изградње дјечијих игралишта у сарадњи са друштвено одговорним компанијама. Данас је отворено пето игралиште у насељу Обилићево, а у плану је изградња још 10 нових.
Отворено дјечије игралиште у насељу Обилићево - Фото: СРНА
Отворено дјечије игралиште у насељу ОбилићевоФото: СРНА

Бањалучки градоначелник Игор Радојичић и директор компаније "Хемофарм" Бањалука Биљана Марковић отворили су новоизграђено инклузивно дјечије игралиште "Свако добро" у Улици Старине Новака у насељу Обилићево, за шта је издвојено 50.000 КМ.

Радојичић је изразио задовољство што је град у прилици да са друштвено одговорним компанијама на више градских подручја обогати простор и дјеци да могућност за игру и квалитетно провођење слободног времена.

Он каже да је пет игралишта завршено, те да су у току различите фазе градње или пројектовања на још десетак игралишта у различитим дијеловима града.

Радојичић је навео да су у току и преговори са још неколико компанија које желе да се прикључе акцији изградње дјечијих игралишта, те позвао и друге фирме да се придруже, истичући да Град нуди локације у свим дијеловима града.

Директор компаније "Хемофарм" појаснила да је већина играчака на овом игралишту прилагођена дјеци са потешкоћама у развоју с циљем да малишани од најраније доби, путем игре, прихвате и поштују различитости.

Дјечије игралиште у Улици Старине Новака у насељу Обилићево је пето игралиште у Бањалуци саграђено од почетка године у великој акцији Градске управе и друштвено одговорних компанија.