latinica  ћирилица
19/09/2017 |  15:25 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Цицовић: Манифестација у потпуности оправдала очекивања

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је данас у Новом Саду да је велика манифестација "Дани Српске у Србији" у потпуности оправдала очекивања.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

"Сви програми манифестације реализовани су до краја, а посебно задовољство представља чињеница да је свуда окупила велики број људи. То је и доказ огромне заинтересованости грађана с обје стране Дрине за најбоље могуће односе Српске и Србије", рекао је Цицовић у Регионалној привредној комори Новог Сада прије почетка данашње промоције привредних потенцијала Српске.

Он је додао да је посебна пажња у оквиру "Дана Српске у Србији" посвећена јачању привредне сарадње Републике Српске и Србије.

"На најбољи могући начин Новом Саду смо представили привредне потенцијале Српске, што ће, увјерен сам, врло брзо резултирати успостављањем још боље привредне сарадње", истакао је Цицовић.

Он је подсјетио да су јуче у Врању, такође, промовисани привредни потенцијали Српске. "Били смо у посјети највећим врањанским фабрикама, а у разговорима са привредницима тог града показана је одлучнст за успостављање максимално добре сарадње привреда Српске и Врања", рекао је Цицовић.

Он каже да ће "круна" промоције привредних потенцијала Српске у Србији бити у четвртак, 21. септембра.

"Тог датума у Београду ће бити одржан својеврстан форум за успостављање заједничког оквира за, прије свега, дјеловање Српске и Србије на трећим тржиштима и у региону. Истовремено, на том фориму биће дефинисано конкретно шта је то што нас повезује и на чему убудуће треба још више радити", навео је Цицовић.

Осим Цицовића, новинарима у Регионалној привредној комори обратили су се и предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић.

Делегација Народне Скупштине Републике Српске борави у Новом Саду петог дана велике манифестације "Дани Српске у Србији".

У делегацији Републике Српске су, осим Чубриловића и Ђурића, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и министар просвјете и културе Дане Малешевић.

Манифестација културног, економског и туристичког карактера "Дани Српске у Србији", која је почела 15. септембра у београдском Народном позоришту, биће завршена у четвртак, 21. септембра.

Извор: СРНА