latinica  ћирилица
19/09/2017 |  17:41 | Аутор: РТРС

Вучић: Разговарано о европској перспективи земаља које нису чланице ЕУ

Предсједник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем, предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем и премијером Словеније Мирославом Цераром, са којима је разговарао о европској перспективи земаља региона које нису чланице ЕУ.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Пред 72. засједање Генералне скупштине УН, лидери ових земаља у региону разговарали су и о економској сарадњи, бољим односима у региону, саопштено је из Службе за медије предсједника Србије.

Вучић је посебно са предсједником Црне Горе размотрио бројне инфраструктурне пројекте на којима раде двије земље, које би у наредном периоду требало неупоредиво боље да их повежу.

Предсједник Србије састао се у Њујорку и са премијером Хрватске Андрејом Пленковићем, са којим је разговарао о конкретним корацима које двије стране треба да предузму у наредном периоду, да би грађани ових земаља имали опипљиве користи од узајамне сарадње.

Вучић и Пленковић размијенили су ставове о билатералним односима, неопходности њиховог поправљања, али и свеукупној ситуацији у региону.

Извор: СРНА