latinica  ћирилица
20/09/2017 |  08:05 | Аутор: РТРС

Мокри и клизави коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по претежно мокрим и клизавим коловозима, а магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, као и преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због изградње канализационе мреже на дионици магистралног пута Бијељина- Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/ саобраћај је обустављен за сва возила. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Дервента /Жировина/-Шешлије, локалитет Рабић-Врхови, у току су радови на пресвлачењу коловоза, па се саобраћа успорено, једном траком, са наизмјеничним пропуштањем возила.

Због санације тунела Каловита брда, на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале, саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, и од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће 30 минута трајати обуставе, а 10 минута пропуштања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обустава саобраћаја од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, саобраћа се једном траком, наизмјенично због активираног клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Густа магла смањује видљивост на појединим дионицама у вишим предјелима, посебно на превоју Караула на магистралном путу Олово-Кладањ, као и магистралном путу Тарчин-Коњиц /Иван/.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: СРНА