latinica  ћирилица
20/09/2017 |  08:07 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

Представнички дом: Захтјев Звиздићу за прикупљање потписа подршке

Представнички дом парламента БиХ уврстио је у дневни ред данашње сједнице Информацију Колегијума и Савјета министара о закључку са претходне сједнице Дома којим је предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић задужен да до наредне сједнице прикупи потписе подршке посланика да би могао да буде донесен став о Савјету министара.

Уврштавање ове тачке у дневни ред данашње сједнице затражио је посланик Независног блока Садик Ахметовић који је и предлагач закључка који је усвојен на прошлој сједници Представничког дома.

Након скоро двочасовне расправе о дневном реду прихваћен је и захтјев предсједавајућег Клуба посланика СДА Амира Фазлића да са дневног реда буде скинут годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за прошлу годину, јер сједници не присуствује предсједник Савјета.

На дневном реду су и приједлози закона о допуни Изборног закона БиХ, те закона о допунама Кривичног закона БиХ, оба у првом читању, које је предложио посланик СДП-а БиХ Денис Бећировић.

Предложеном допуном Изборног закона БиХ предвиђа се забрана кандидовања на изборима осуђеним ратним злочинцима, док се приједлогом допуна Кривичног закона БиХ траже казне за забрану негирања геноцида.

У првом читању Представнички дом треба да размотри и приједлог Александре Пандуревић из СДС-а за допуну Кривичног закона БиХ, који предвиђа укидање могућности замјене казне затвора новчаном, те условног пуштања на слободу починилаца кривичних дјела против интегритета БиХ.

Извор: Срна