latinica  ћирилица
20/09/2017 |  08:51 | Аутор: РТРС

У недјељу веслачка регата "Вишеград - Андрићград 2017"

Веслачки клуб "Једрина" из Вишеграда у недјељу, 24. септембра, организује регату под називом "Вишеград - Андрићград 2017" за млађе категорије.Предсједник Клуба Небојша Марковић рекао је новинарима да ће на регати учествовати 10 клубова из Србије -"Партизан", "Црвена звезда", "Сава", "Графичар", "Галеб", "Чуруг", "Смедерево", "Палић", Данубиус" и "Сребрно језеро".
Вишеград - Регата - Фото: СРНА
Вишеград - РегатаФото: СРНА

Он је додао да квалификационе трке почињу у 10.00 часова, а финале од 13.00, те да ће се веслачи такмичити у више категорија на стази дугој 800 метара између два моста на Дрини.

Марковић каже да је оптимиста када је ријеч о развоју веслања на овом подручју, како такмичарског, тако и рекреативног, те да се отварају реалне могућности да Вишеград буде смјештен на веслачку мапу Европе и свијета.

"Циљ нам је да понудимо још једну врсту туризма - спортски туризам. Од када је био домаћин Балканског веслачког првенства 2014. године, наш клуб уз помоћ покровитеља на локалном нивоу и пријатеља веслања широм Европе, инфраструктурно, стручно и спортски све више напредује. Наш интернационални веслачки центар на Дрини постаје конкурентан другим локацијама у региону", нагласио је Марковић.

Организатори регате су општина Вишеград, Андрићград на челу са предсједником Веслачког савеза Републике Српске Емиром Кустурицом и "Хидроелектрана" Вишеград.

Извор: Срна