latinica  ћирилица
20/09/2017 |  08:53 | Аутор: РТРС

Србија домаћин ЕП у теквондоу 2020. године

Теквондо асоцијација Србије преузеће организацију 24. по реду континенталног шампионата, који окупља најбоље борце Европе, па и свијета
Теквандо, Србија (Фото:ТД Галеб) -
Теквандо, Србија (Фото:ТД Галеб)

Потврђено је из штаба Европске теквондо Уније да је Србија званично домаћин Европског сениорског првенства 2020. године, а град домаћин биће Београд!

Теквондо асоцијација Србије преузеће организацију 24. по реду континенталног шампионата, који окупља најбоље борце Европе, па и свијета. Детаљна документација коју су предали челници ТАС-а, на челу са Дејаном Бурчулом, предсједником ТАС-а, и Синишом Јаснићем, потпредсједником ТАС, прошла је ригорозну комисију која је одлучила да Србији повјери организацију овако битног турнира.

Ово није први пут да Србија организује велика теквондо такмичења. Свјетско студентско првенство у теквондо-у одржало се 2008. године, а само годину дана касније Београд је био домаћин Универзијаде на коме је један од спортова био теквондо.

2015. године Србија је организовала Европско првенство у формама. Већ неколико година уназад, у Србији се организује и Галебов Трофеј – Сербиа Опен турнир Г1 категорије, који такође окупља најбоље такмичаре свијета а важи за један од најбоље организованих међународних турнира у овом спорту.

-Чињеница да смо добили организацију Европског сениорског шампионата говори у прилог да смо као Савез у посљедњих неколико мјесеци направили озбиљне промјене и кренули ка промоцији овог олимпијског спорта у цијелој земљи. Ово је велика част и захвалан сам свим члановима Управног одбора који су подржали акцију да се кандидујемо као домаћини, и на крају омогућили да ову част и добијемо. Пред нама је сада врло битан задатак да све урадимо како би на најбољи могући начин организовали ЕП, и обезбиједили нашим спортистима да се боре пред домаћом публиком и освоје неку од медаља- рекао је Бурчул, предсједник ТАС-а.

Колико је ово велика част за нашу земљу истакао је и Синиша Јаснић, потпредсједник ТАС-а али и члан Управног одбора Европске теквондо Уније.

- Изузетна част и велика обавеза добити организацију Европског сениорског шампионата у олимпијској години. Ово ће бити само још једна станица гдје ће наши спортисти моћи да прикупе додатне поене за олимпијску листу. Чињеница да је то олимпијска година говори и да ћемо вјероватно оборити рекорд по броју такмичара, а о њиховом квалитету не морам ни да говорим. Засигурно ћемо бити домаћини најбољим борцима свијета, међу којима мјесто налазе и наши борци. Надам се да ћемо испунити очекивања и организовати квалитетно Европско сениорско првенство – истако је Јаснић.

Извор: Вечерње новости