latinica  ћирилица
20/09/2017 |  10:27 ⇒ 11:18 | Аутор: РТРС

Званичници Српске Јеврејима честитали Рош Хашану

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је свим Јеврејима и јеврејским општинама у Републици Српској и БиХ јеврејску Нову годину - Рош Хашану.
Израел (илустрација) - Фото: AP
Израел (илустрација)Фото: AP

Додик је свим Јеврејима у Републици Српској и БиХ упутио искрене честитке поводом Рош Хашане и почетка 5778. године, те пожелио да празник дочекају у добром здрављу, срећи и весељу заједно са својим породицама и пријатељима, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

И предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим Јеврејима и јеврејским општинама у Републици Српској и БиХ јеврејску Нову годину - Рош Хашану, уз жељу да овај празник проведу у кругу својих најмилијих, у миру и срећи.

"Желим да овај велики празник проведете у кругу својих најмилијих, у миру и срећи, а да наступајућа година буде година веће толеранције и разумијевања међу народима", поручила је Цвијановићева у честитки.

Рош Хашану Јеврејима је честитао и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске, Младен Иванић.

"Обиљежавајући Рош Хашану, јеврејски народ обнавља успомене на величанствену прошлост, традицију и културу. Јевреји у БиХ су одувијек били и остали симбол међусобног повјерења и суживота, на заједничком путу мира, толеранције и боље будућности", наводи се у честитки Иванића.

Извор: СРНА