latinica  ћирилица
20/09/2017 |  14:24 | Аутор: РТРС

Актив жена СП Бањалука у Родитељској кући поклонио дјеци школски прибор

Представници Актива жена Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука посјетили су данас Родитељску кућу у овом граду у којој бораве дјеца која се лијече од малигних болести и уручили пакете школског прибора.
Родитељска кућа у Бањалуци - Фото: РТРС
Родитељска кућа у БањалуциФото: РТРС

Предсједник Актива Даринка Пејић подсјтила је да ће од ове школске године малишани у Родитељској кући имати могућност редовног школовања, те је циљ био да им чланице Социјалистичеке партије у томе пруже подршку.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољелих од малигних болести "Искра" Дијана Берић рекла је да ће ова донација много значити за ове малишане, јер је у септембру у Родитељској кући почела и школска година.

"Иако је то и даље пилот пројекат, Министарсто просвјете и културе Републике Српске нам је омогућило да ове школске године школарци у Родитељској кући имају и учитељицу, како не би много заостали у школском градиву, јер је процес лијечења дуготрајан", рекла је Берићева.

Она је појаснила да ће ове године бити експериментални дио овог пројекта. У Родитељској кући у Бањалуци тренуто борави петоро дјеце.

Извор: СРНА