latinica  ћирилица
20/09/2017 |  15:55 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Радови на новој згради болнице напредују планираном динамиком (ВИДЕО)

Радови на новој згради болнице у Источном Сарајеву напредују планираном динамиком и нова болница могла би бити завршена и прије рока.
Изградња болнице Источно Сарајево - Фото: РТРС
Изградња болнице Источно СарајевоФото: РТРС

Ово је потврђено након састанка министра здравља Драгана Богданића са руководством болнице и извођачима радова. Најављено је опремање, а ускоро и отварање раније завршеног поликлиничког дијела Болнице Источно Сарајево.

Радници вриједно раде и када је сунце и када је киша на изградњи нове болнице у Источном Сарајеву . Тренутно раде на формирању конструкције за приземље. Груби грађевински радови требало би да буду завршени половином децембра. 

- Како будемо затварали етажу по етажу, планирамо да уводимо одређене припремне инсталатерске радове, тако да је све то припрема да се већ на зиму могу радити интензивни унутрашњи занатски и инсталатерски радови - рекао је шеф градилишта Даворин Турајлић. 

Ресорни министар Драган Богданић, очекује да ће изградња бити завршена и прије рока, на јесен идуће године. Најавио је да ће у раније изграђеним објектима ускоро почети са радом поликлиничке службе. 

- Крајем новембра и почетком децембра ћемо отворити нове поликлинике и сви који долазе у амбуланту ће моћи своје прегледе и услуге обавити у поликлиничком дијелу - додао је Богданић.

- Сваки дан видимо нешто ново на градилишту. Надамо се да ће извођач радова испоштовати рокове и да ћемо сљедеће јесени имати нову болницу - истакао је директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић.

Камен темељац за нову болницу у Источном Сарајеву положен је 7. јула. Све би то требало да кошта 46,58 милиона марака. Грађани Источног Сарајева коначно би требало да добију савремену болничку зграду, јер је досадашња неусловна и старија од једног вијека.