latinica  ћирилица
20/09/2017 |  16:35 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Приједор: Усвојен полугодишњи извјештај о извршењу буџета Града (ВИДЕО)

Одборници Скупштине града Приједора, усвојили су полугодишњи извјештај о извршењу буџета Града према којем је остварен суфицит од око 325 хиљада марака. Између осталог, усвојен је и Приједлог одлуке о давању сагласности предузећа "Комуналне услуге" за повећање цијена одвоза смећа за осам одсто, што ће у просјеку значити поскупљење од једне марке по домаћинству.
Скупштина града Приједор - Фото: РТРС
Скупштина града ПриједорФото: РТРС

"Комунално предузеће" због низа отежавајућих околности у пословању, тражило је повећање цијена одвоза смећа од 14 одсто. Међутим, ресорно одјељење Градске управе и Савјет потрошача, умањили су тражено поскупљење на осам одсто, што су приједорски одборници, након расправе и усвојили.

- Сматрамо да процјена од једне конвертибилне марке повећања по једној породици није тако трагично рјешење као што се покушава представити од опозиционих одборника, али њихов је и задатак да буду против. Ја сам позвао људе да по својој савјести не по било каквом налогу, не по било чему, донесу одлуку и одлука је донесена - истакао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

- Комунално предузеће ради свој посао онако како треба. Сигурно је да је ту евидентно да постоји нека проблематика која је још заоставштина неких протеклих времена гдје неком додатном инјекцијом требају ријешити те проблеме - додао је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Кабић.

Одборници Српске демократске странке нису подржали ово поскупљење.

- Има више разлога и начина на који се може доћи до тих средстава. Наш одборник господин Стојић је предложио, пошто смо имали суфицит у буџету да се дио средстава из буџета може издвојити за помоћ Комуналном предузећу, нормално боља унутрашња организација, уштеда средстава, а да не идемо са повећањем цијена - сматра одборник СДС-а у Скупштини Града Приједора Раденко Стијепић.

Из градске управе потврђено је да ће Висока медицинска школа из монтажног објекта бити премјештена у просторије изнад Електро-техничке и Машинске школе у Приједору.