latinica  ћирилица
20/09/2017 |  18:12 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Додик и Костић отворили специјалну болницу из хируршких области

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и доктор Драган Костић свечано су данас у Бањалуци отворили Специјалну болницу из хируршких области "Др Костић".
Додик - Костић - отворена Специјална болница - Фото: СРНА
Додик - Костић - отворена Специјална болницаФото: СРНА

Додик је рекао да развој оваквих капацитета са најсавременијом опремом из хируршких области доприноси укупном здравству Српске.

"Република Српска подржава и приватну иницијативу у области здравства. Сматрамо да је конкуренција у тој области добродошла", рекао је Додик новинарима након отварања болнице.

Он је додао да је Српска давно изједначила статус јавног и приватног здравственог сектора, те да вјерује да ће ова болница подићи здравствену услугу на виши ниво.

Доктор Драган Костић рекао је да ће ова болница пружати све хируршке услуге, осим кардиохирургије, а посебно услуге потребне пацијентима са тегобама пробавног система.

"Ријеч је о новој опреми, технологија је стара неколико мјесеци. Интерес је да пацијентима што прије дођемо до дијагнозе, тачне дијагнозе, да правовремено лијечимо", поручио је Костић.

Он је истакао да су и Фонд здравственог осигурања Српске обавијестили о услугама које пружају, те очекују позитиван одговор и да буде остварена сарадња.

Костић је навео да је тренутно запослено 10 радника, од којих троје са Бироа за запошљавање, а да ће већ први радни дан бити у понедјељак, 25. септембра.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић поздравио је отварање ове модерне здравствене установе, те пожелио успјех у раду и да грађани буду задовољни услугом.

Свечаном отварању болнице присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, министар науке и технологије Јасмин Комић, те бројни гости из привредног, политичког, а посебно здравственог сектора.

Извор: Срна