latinica  ћирилица
20/09/2017 |  20:17 | Аутор: РТРС

Савјет РАК-а није разматрао жалбе РТРС-а

Савјет РАК-а данас, у Сарајеву, није разматрао жалбе РТРС-а, јер је сједница отказана, због недостатка кворума. На дневном реду биле су двије жалбе РТРС-а, међу којима и она против првостепеног рјешења Агенције, која је тражила да Радио-телевизија Репубчике Српске уступи своју имовину трећим лицима без накнаде.
РАК БиХ - Фото: РТРС
РАК БиХФото: РТРС

Предсједавајући Савјета РАК-а Пламенко Чустовић очекује да ће сједница бити одржана крајем овог или почетком наредног мјесеца. На наше питање зашто жалба није ријешена у законском року од 30 дана, Чустовић је рекао да законски рок не постоји и да сједнице Савјета у јулу и августу нису одржаване.

Пословодни одбор РТРС-а, реагујући на ову изјаву, подсјетио је на члан 47 став 1 Закона о комуникацијама, у којем је наведено да "При одлучивању о жалбама против одлука генералног директора, Вијеће Агенције ради према Закону о управном поступку БиХ и у цијелости преиспитује одлуке против којих је поднесена жалба"

Према члану 235. став 1. Закона о управном поступку БиХ: "Рјешење по жалби мора се донијети и доставити странци што прије, а најкасније у року од 30 дана рачунајући од дана предаје жалбе, ако посебним прописом није одређен краћи рок".