latinica  ћирилица
20/09/2017 |  20:22 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Суперкуп- Мега побиједила Игокеу за финале са Цедевитом

Мега Бемакс је други полуфиналиста Суперкупа АБА лиге у Бару. Изабраници Дејана Милојевића побиједили су Игокеу са 83:72 и у петак ће играти против Цедевите за пласман у финале.
Мега Бемакс (фото:Dušan Milenković / RAS Srbija) -
Мега Бемакс (фото:Dušan Milenković / RAS Srbija)

Најбољи је био новајлија Енис са 23 поена, Фундић је имао 15, по 12 су додали Лазић и Битадзе, а 11 Ребић уз седам асистенција. У пораженим редовима бољи од осталих били су Вашингтон и Шибалић са по 18 поена.

- С обзиром на то да је моја екипа доста млада и да је сваке године све млађа, могу да будем задовољан. Ипак, не смију себе да доводе у ситуацију да поведу са 20 разлике, па да дозволе да их противник стигне и уђу у егал завршницу. Међутим, како будемо сазријевали, бићемо све бољи - вјерује Милојевић.

Тренер Меге истакао је да ће и наредна утакмица бити тешка.

- Биће то права провјера за нас. Из сваког меча екипа научи нешто ново и покаже квалитете. Морамо да задржимо ову енергију и надам се да ћемо, како вријеме буде одмицало, да ћемо тако да сазревамо.

Тренер Игокее Драган Бајић је имао замјерке на игру тима.

- Играли смо опет без енергије, са пуно промашених зицера. Без обзира што је ово пријатељска утакмица, не смијемо да дозволимо себи да будемо деконцентрисани и у одбрани и у нападу. Међутим, хајде да кажемо да је ово посљедица малог броја припремних утакмица. Не смијемо себи да дозвољавамо овакве падове, да играмо без размишљања и да стално стижемо резултат - казао је Бајић.

Кошаркаш Игокее Александар Поњавић зна шта је кључ пораза његовог тима.

- Скок у нападу. У том елементу нас је Мега надиграла и то је одлучило побједника - нагласио је Поњавић.

Извор: Блиц