latinica  ћирилица
20/09/2017 |  21:55 ⇒ 21/09/2017 | 11:01 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Посланици опозиције успоравају рад НСРС, а грађани плаћају дневнице (ВИДЕО)

Треба имати на уму да опозиција сталним позивањем на кршење Пословника успорава и спрјечава рад Парламента, а грађани плаћају те дневнице, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, говорећи о блокади посљедње сједнице Парламетна од стране опозиционих посланика.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је у емисији Телеринг истакао да је Народна скупштина Ррпублике Српске ипак несметано обавила свој посао и додао да је Парламент Српске са више страна је оцијењен као најбољи.

Физичка обустава рада Парламента коју је учинила опозција за њега је, признаје, била неочекивана реакција и сматра да за њу није било потребе.

- Мислим да није било разлога да Народна скупштина Републике Српске почне овако ове јесени и оваква реакција опозиције није била потребна - рекао је Чубриловић.

Предсједник Парламента Српске је истакао да се не може говорити о македонском сценарију, јер је у овом случају ријеч о томе да је мањина покушала да дође до неких својих рјешења. Нагласио је да владајућа коалиција у Српској има јаку и стабилну већину.

Погледајте комплетну емисију Телеринг:

Чубриловић је рекао да је на сједници била исказана спремност да се прихвате два захтјева опозиције, али да се није могао вратити Извјештај о ревизији, јер би дошло до кршења Пословника.

- Истина је да Влада није одговорила на сва питања која су била постављени на Актуелном часу, али то је само шест одсто од укупних питања, али на 40 питања је одговорено након што је потпредсједник Владе рекао министрима да одговоре у року од 48 часова - каже Чубриловић.

Чубриловић је похвалио професионалност Полиције Српске и додао да сила није била употребљена.