latinica  ћирилица
20/09/2017 |  22:18 | Аутор: РТРС

Бимал најбољи у категорији производње прехрамбених производа

Компанији Бимал из Брчког вечерас је у Сарајеву уручена награда за прво мјесто у категорији индустријске гране - производња прехрамбених производа у БиХ на свечаности поводом тридесетог избора "100 највећих у БиХ" и 45 година Пословних новина.
Компанија Бимал - Фото: илустрација
Компанија БималФото: илустрација

Награда је резултат анализе коју су спровеле Пословне новине, а компанија Бимал је другу годину заредом добитник прве награде у овој категорији.

Замјеник генералног директора Бимала Митја Ковачич истакао је да јасна визија у комбинацији са добро постављеном стратегијом, те људима који задате циљеве спроводе у одличне резултате доноси дугорочан успјех и развој компаније.

- Непрестано улагање у унапређење производних погона брчанске фабрике, као и залагање за квалитет нашег јестивог уља омогућили су да прехрамбена индустрија БиХ добије домаћи производ који промовише квалитет, развој и раст економије - навео је Ковачич.

На основу економских показатеља из биланса стања и успјеха Бимал је у 2016. години остварио приход од 194.019.383 КМ, а раст и стабилност у пословању потврђују и подаци да је компанија у првих шест мјесеци ове године остварила приход од 105 милиона КМ, саопштили су из те комапније.

Од 2002. године фабрика је повећала производне капацитете и упетостручила прераду сјемена уљарица са 26.000 тона годишње на данашњих 120.000 тона прерађеног сјемена.

Извор: СРНА