latinica  ћирилица
21/09/2017 |  07:57 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Цвијановићева данас у Београду и Новом Саду

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић учествоваће данас у Београду на Форуму за успостављање заједничког оквира за пословање у региону.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Форуму, који се одржава у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", присуствоваће премијер Србије Ана Брнабић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Сребренка Голић, ресорни министри у Влади Србије, градоначелници и предсједници општина и челници успјешних компанија које послују у региону.

Иначе, годишњи форум одржава се у склопу манифестације "Дани Српске у Србији", након што је током њеног трајања Република Српска представљена у 20 градова и општина Србије кроз привреду, културу, науку, умјетност и спорт.

Форум ће бити отворен у 12.00 часова у Вили Републике Српске у Београду, а учествоваће и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Цвијановићева ће вечерас у 19.00 часова у Српском народном позоришту у Новом Саду свечано затворити манифестацију "Дани Српске у Србији".

Свечаном затварању присуствоваће и министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Златан Клокић и
министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.

У оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", која је отворена 15. септембра, Република Српска је у 20 градова и општина Србије представила своју привреду, културу, науку, умјетност и спорт.

Овогодишња пета манифестација "Дани Српске у Србији" имала је 32 програма, а привреда Српске представљена је на три скупа - у Врању, Новом Саду и Суботици.