latinica  ћирилица
21/09/2017 |  10:23 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Затражен притвор за осумњичене у акцији "Петрићевац"

Окружно јавно тужилаштво Бањалука затражило је одређивање притвора за десет Бањалучана, ухапшених у акцији "Петрићевац", а који су осумњичени за диловање дроге.
Акција "Петрићевац" - Фото: РТРС
Акција "Петрићевац"Фото: РТРС

 Притвор је затражен за Огњена Ћутковића (27), Милоша Радановића (36), Милана Бајића (21), Дејана Благојевића (22), Радована Радановића (23), Жељка Петковића (28), Сашу Чупељића (29), Ивана Слишка (28), Немању Дрљачу (29) и Бојана Палачковића (22).

Они су осумњичени да су током прошле године, па све до 19. септембра ове године, набављали и препродавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке, Приједора, Прњавора и Козарске Дубице.

Тужилац је затражио да им се одреди притвор због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, да ће поновити кривично дјело, али и због тога што су осумњичени за кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна. У акцији "Петрићевац" ухапшено је 28 лица.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, потврдио је да је ријеч о организованој криминалној групи која се бавила трговином односно препродајом дроге.

Извор: Независне новине