latinica  ћирилица
21/09/2017 |  11:01 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Могерини и Хан са лидерима западног Балкана

ЕУ ће појачати своју подршку свим партнерима у региону у циљу неопвратног напретка на путу евроинтеграција, порука је са састанка шефице ЕУ дипломатије Федерике Могерини и комесара за преговоре о проширењу Јоханеса Хана са лидерима Западног Балкана, који је одржан на маргинама састанка Генералне скупштине УН у Нјујорку.
Могерини и Хан са лидерима западног Балкана  (Фото:xdn.tf.rs) -
Могерини и Хан са лидерима западног Балкана (Фото:xdn.tf.rs)

Висока представница за спољну политику и безбједност ЕУ и комесар за преговоре о проширењу кажу да су на маргинама 72. Генералне скупштине УН одржали радни састанак са лидерима западнобалканске шесторке, који је био посвећен напретку интеграција цијелог региона у ЕУ.

Могерини и Хан са задовољством констатују да су лидери том приликом потврдили своју опредјељеност за рад, посебно у области правосуђа, владавине права и основних права, као и у области регионалне сарадње и добросусједских односа, како би задржали и унапредили овај позитивни импулс.

Састанку су присуствовали предсједавајући Председништвом БиХ Драган Човић, предсједник Србије Александар Вучић, Црне Горе Филип Вујановић, премијери Албаније и Македоније, Еди Рама и Зоран Заев и предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи.

Извор: Независне новине