latinica  ћирилица
21/09/2017 |  11:48 | Аутор: РТРС

Шпирић: Чека се пуна демократска зрелост опозиције

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је Срни да питање референдума о Суду и Тужилаштву БиХ није само техничко питање и да оно тражи пуну зрелост свих политичких актера.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"За сада, да би референдум био успјешан, једино немамо пуну демократску зрелост опозиције. Зато је стање референдума на чекању", истакао је Шпирић.

Он каже да остаје да се види хоће ли опозиција доћи у ту пуну фазу зрелости.

Према његовим ријечима, референдум мора да буде "на дан у којем се људи слажу око нечега што је витални национални интерес Срба".

"Дакле, једини фактор који нам је недостајао да бисмо провели референдум јесте пуна демократска зрелост опозиције. Нажалост, она је изостала и из тих разлога је референдум на чекању", поручио је Шпирић, који је посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је јуче да ће одлука о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, која је објављена на интернет страници "Службеног гласника Српске", бити суспендована на некој од наредних сједница републичког парламента.

Он је нагласио да суспензија није трајно одустајање од тог питања, те да ће остати на Народној скупштини и институцијама да то питање поново проблематизују.

Извор: Срна