latinica  ћирилица
21/09/2017 |  11:54 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Делегација Кине у посјети институцијама БиХ

Економско-трговински и политички односи Кине и БиХ веома су добри и на највишем нивоу од успостављања искреног пријатељства између двије земље, оцијењено је на састанку предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Барише Чолака и потпредсједника Народне политичке консултативне конференције Кине Ма Пеихуа.
Ма Пеихуа са члановима Колегијума Дома народа ПС БиХ - Фото: СРНА
Ма Пеихуа са члановима Колегијума Дома народа ПС БиХФото: СРНА

Делегација кинеске Народне политичке консултативне конференције, коју предводи Ма Пеиху, састала се данас у Сарајеву са члановима Колегијума Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Баришом Чолаком, Огњеном Тадићем, Сафетом Софтићем и секретаром Дома Бојаном Нинковићем.

Изражавајући велико задовољство посјетом кинеске делегације, Чолак је нагласио економско-привредну и политичку сарадњу, истичући отварање нових могућности за продубљивање међусобне сарадње Кине и БиХ на научном, културном и другом нивоу.

Пеиху је овај састанак оцијенио као плодоносан, искрен и добар, наглашавајући да између Кине и БиХ постоји дугогодишње и искрено пријатељство. Он сматра да је сарадња Кине и БиХ добар примјер и за све друге државе како треба реализовати конкретне пројекте. Кина ће, закључио је Пеиху, наставити интензивну сарадњу са БиХ, али и са другим државама и региону.

Кинеска делегација након састанка са члановима Колегијума Представничког дома и пријема разговараће са чланом Предсједништва БиХ из Републике Српске Младеном Иванићем у поподневним часовима боравиће у Мостару.

Извор: СРНА