latinica  ћирилица
21/09/2017 |  19:05 | Аутор: РТРС

Бореновић и Бертон о актуелној политичкој и економској ситуацији

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Брус Бертон истакли су важност спровођења законских активности које би довеле до поштенијих и фер избора, те успостављања пуних медијских слобода уз поштовање међународних стандарда, којим би био сузбијен говор мржње и отворен процес пуне демократизације друштва на европском путу БиХ.
Бореновић - Бертон - Фото: РТРС
Бореновић - БертонФото: РТРС

Бореновић је на састанку у Бањалуци информисао Бертона о посљедњим дешавањима у Народној скупштини Републике Српске и инсистирању опозиције да буду разматрани важни ревизорски извјештаји о економском стању у Српској, као и потреби враћања дигнитета и достојанства Народној скупштини, саопштено је из ПДП-а.

Он је рекао да је Народна скупштина највиша законодавна институција, која никако не смије бити подређена било коме и да је неоходно поштовати Устав Српске, њене законе и акте, који дефинишу рад и улогу парламента, њених изабраних посланика.

"ПДП и странке опозиције неће дозволити спровођење политичког терора вјештачке и нелегитимне владајуће коалиције над народним посланицима, који траже уважавање и досљедност у раду парламента", нагласио је лидер ПДП-а.

Бореновић и Бертон разговарали су о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Извор: Срна