latinica  ћирилица
22/09/2017 |  17:22 | Аутор: РТРС

Вилендечић: Објављене фотографије школе нису мјеродавне

Директор Основне школе "Вук Караџић" у Бањалуци Татјана Вилендечић рекла је да услови у овој школи нису неадекватни, те да су поједини медији злонамјерно пренијели само оне фотографије на којима се види једна од три учионице које још нису реновиране.
Ђаци - Фото: илустрација
ЂациФото: илустрација

Вилендечићева је истакла да то не може бити слика цјелокупног стања у овој образовној установи.

Она је навела да је на фотографијама приказан кабинет хемије, који би, уз још двије учионице, требало да буде обновљен у другом полугодишту ове школске године.

"Још нисмо обновили под и намјештај, али је кабинет у потпуности опремљен савременим наставним средствима у вриједности од 3.000 КМ", рекла је Вилендечићева Срни.

Она је нагласила да су наставна средства неопходна за квалитетно извођење наставе, те је у проткелом периоду то био приоритет у односу на обнову подова и намјештаја.

Према њеним ријечима, ове године је уређено шест кабинета, док су у прошлој години реновиране и учионице у подручној школи у насељу Чесма.

Када је ријеч о улагањима, она је напоменула да је у протеклом периоду ријешен велики проблем прокишњавања крова.

"Свако улагање у подове и намјештај није имало смисла док се не ријеши кров, који нам је био приоритет. Донацијом ресорног министарства у износу од 40.000 КМ, града Бањалука од 10.000 КМ, те 50.000 КМ од предузећа `Електропренос` урађени су лимени дијелови крова, а након поплава 2014. године урађена је и санација равног дијела крова у износу од 350.000 КМ", рекла је Вилендечићева.

Она је истакла да површина школе износи више од 5.400 метара квадратних, што је сврстава међу веће школске објекте у граду, а самим тим и објекте за које је потребно много издвајања за инвестирање и одржавање.

Вилендечићева је напоменула да је ова школа уврштена и у пројекат "Енергетске ефикасности", у оквиру којег ће бити обновљена фасада и столарија на школи.

Она је истакла да је приказивање једног дијела школе који још није саниран злонамјеран и да не може бити слика цјелокупног стања школе, те позвала све који желе да слободно дођу и на лицу мјеста се увјере да ли је стање такво или не.

Поједини медији данас су објавили фотографије на којима је приказана учионица ОШ "Вук Караџић" у бањалучком насељу Борик, а које показују да је просторија у веома лошем стању, те да су пропали и под и школски намјештај.

Извор: Срна