latinica  ћирилица
22/09/2017 |  18:54 ⇒ 19:26 | Аутор: РТРС

Додик уручио чланску карту СНСД-а, свјетском џудо шампиону Немањи Мајдову

Предсједник СНСД-а Милорад Додик уручио је данас у Источном Сарајеву чланску карту ове странке свјетском шампиону у џудоу Немањи Мајдову.
Додик - Мајдов - Фото: РТРС
Додик - МајдовФото: РТРС

Додик је изјавио новинарима да је за њега, као предсједника СНСД-а, ово веома важан дан, зато што је Немања Мајдов изразио жељу да постане члан странке, што је данас и формализовано.

"Желим још једном да честитам велики успјех који је остварио и на амбицији коју он гради, јер колико сам схватио из нашег претходног сусрета, сада је најважнија Олимпијада на којој ће поново освојити медаљу и то је нешто што ће нас обрадовати. Мислим да ће услови за његов пут кроз даље такмичење бити далеко бољи него што је то био случај до сада", истакао је Додик.

Он је рекао да је успјех који је Мајдов постигао остварен на бази ентузијазма, жеље и воље њега и његове породице, нагласивши да је то доказ да они који имају жељу, визију и циљ могу да успију без обзира какве услове имају.

"Они су могли прије двије-три године да почну да се жале како немају дворану, немају услове, како немају савремену теретану, али они су то све приручно учинили у раду и све се видјело у Будимпешти и то сада цијела нација зна. Мени је посебно задовољство, прије свега, што их ја знам, и зато што ће наше лично пријатељство додатно јачати", каже предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Мајдов је рекао да му је велика част шти је постао дио СНСД-а, те да је данашња церемонија један од његових најбитнијих дана у животу, а можда и најбитнији.

"Посебна ми је част што ми је то лично уручио наш предсједник /Милорад Додик/, тако да сам му захвалан на томе. Захвалан сам му био и прије свјетског првенства, јер ми је давао подршку кад год ми је била потребна, а посебно сада, након свјетског првенства, када за циљ имамо Олимпијске игре у Токију и златну медаљу", каже Мајдов.

Он је додао да се, као што је Додик рекао, услови за рад већ поправљају, тако да се могу очекивати још бољи резултати, поручивши да ће дати све од себе да постане и олимпијски шампион.

Чланска карта СНСД-а уручена је и Немањином брату Стефану, док ће родитељима бити уручене накнадно.

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов из Источног Сарајева почетком септембра је освојио златну медаљу у категорији до 90 килограма на Свјетском првенству које је одржано у Будимпешти, а у узбудљивом финалу је савладао Словенца Михаела Жганка. 

Извор: Срна