latinica  ћирилица
22/09/2017 |  19:01 | Аутор: РТРС

Вучић-Гутерес: УН све свјесније значаја западног Балкана

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са генералним секретаром УН Антониом Гутересом да сматра да УН постају све свјесније значаја региона западног Балкана.
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic)Фото: РТРС

"Разговарали смо и о ономе што је посао Гутереса унутар УН и свим проблемима на Балкану. Мислим да УН постају све свесније значаја нашег региона, али и проблема који би могао да постоји на западном Балкану", рекао је Вучић новинарима у Њујорку.

Он је, на крају вишедневне посете Њујорку и учешћа на Генералној скупштини УН, истакао да је са Гутересом разговарао и о утицају Србије, као и да генерални секретар УН веома цијени утицај Србије у региону и да добро разумије оно што Србија ради, преносе београдски медији.

"Консултовали смо се и тражио је мишљење Србије по неким другим питањима из региона. Гледао сам да се држим по страни за све ствари који се не тичу директно Србије, јер знам колико су ти проблеми дубоки и како их је тешко решавати", рекао је Вучић.

Он је додао и да, ако неко мисли да је могуће без САД постићи било какво рјешење проблема у региону, то просто није реално и нема додира са стварношћу.

Извор: Срна