latinica  ћирилица
22/09/2017 |  20:45 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Додик: Побједа Гаговића омогућава реализацију бројних пројеката

Побједа кандидата СНСД-а Драгомира Гаговића на пријевременим изборима за начелника општине Трново у недјељу, 24. септембра, отвориће могућност за улагање 500.000 КМ у пројекте који ће поправити квалитет живота становника ове локалне заједнице, рекао је вечерас у Трнову предсједник СНСД-а Милорад Додик.
Трново: СНСД - трибина - Фото: СРНА
Трново: СНСД - трибинаФото: СРНА

"Знам за неке ваше проблеме и заједно ћу са Гаговићем радити на њиховом превазилажењу. Када Гаговић преузме функцију начелника, обећавам да ћу доћи са 10 министара у Трново читав дан и напасти те проблеме", поручио је Додик, који је и предсједник Републике Српске, на трибини пред многобројним окупљеним симпатизерима СНСД-а.

Додик је истакао да је Олимпијски центар "Јахорина" један од највећих потенцијала, те најавио да ће Влада Републике Српске у наредним данима уложити још 11 милиона КМ за куповину направа за осњежавање.

"Када има увијек снијега, онда има и туриста. Ако има туриста, онда има и радних мјеста, а са Гаговићем и другима радићу на томе да из Трнова запослимо што је могуће више људи и израдимо ски-лифт који се очекује и за који је неопходно направити пројекат и кренути у то", рекао је Додик.

Он је истакао да прије свега жели да види мир, те да је изразито задовољан због добре сарадње са општином Трново у Федерацији БиХ, чији је начелник Ибро Берило дошао да подржи СНСД-овог кандидата.

Он је Ивану и Зорици Вујичић, сину и супрузи покојног начелника Горана Вујичића, поручио да неће бити остављени по страни и да ће имати сваку врсту подршке.

Кандидат СНСД-а за начелника Трнова Драгомир Гаговић истакао је да основни концепт развоја ове локалне заједнице представља прерада дрвета, те да је већ спреман да доведе инвеститора из Србије како би отворио нова радна мјеста.

Гаговић је нагласио да ће се, осим отварања нових радних мјеста у реалном сектору, заложити за заустављање одласка младих, побољшање здравствене заштите и изградњу спортске дворане.

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић поручио је да вечерашњи скуп не може проћи без сјећања на преминулог начелника Горана Вујичића који је био велики човјек, који је живио за ову локалну заједницу.

"Сви знамо да исти ентузијазам који је имао Горан Вујичић има и садашњи кандидат за начелника који ће наставити да ову општину води правим путем", рекао је Видаковић.

Он је навео да политика оличена у кандидату СДС-а за начелника општине Ненада Мишовића жели да "сервира политику да је Република Српска подијељено друштво".

"Политика СНСД-а никада није била политика подјела већ увијек политика јединства и Републике Српске у којој смо сви јединствени", рекао је Видаковић.

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац рекао је да су кључни критеријуми за избор Гаговића за кандидата ове странке били то да воли и жели да ради за Трново.

"Гаговић је показао да је успјешан привредник. Дјела говоре за њега и то што је говорио током кампање 15 дана показује да зна шта треба овој локалној заједници - стабилна радна мјеста и да омладина остане и ствара породице у Трнову", додао је Кошарац.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да СНСД не води политику подјела и распиривања мржње међу људима и да ову партију не чине само њени чланови, већ сви добри људи који подржавају исправну политику предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"На том задатку је и Гаговић који ће од Трнова направити мјесто у које ће долазити инвеститори да отворе погоне у дрвној и текстилној индустрији", рекао је Ћосић.

Скупу у Трнову обратио се и свјетски првак у џудоу Немања Мајдов који је окупљеним грађанима саопштио да је од данас члан СНСД-а јер сматра да предсједник Милорад Додик на најбољи начин чува Републику Српску.

У недјељу, 24. септембра, у Трнову ће бити одржани пријевремени избори за начелника општине, након што је начелник Горан Вујичић изненада преминуо 9. јула.

Извор: СРНА